Ooievaars!

Onlangs tijdens een fietstochtje naar Eppegem zagen wij plotseling een stel ooievaars langs de kant van de weg. Verbazing alom. Wij weten dat er in de Zoo van Planckendael ooievaars zijn, vermoedelijk waren ze er ‘even tussenuit’! Voor info over de ooievaars zie: https://bit.ly/3fWF9so.

Vandaag weer die route gereden en benieuwd of wij weer de ooievaars zouden zien. En ja, zelfs nog veel meer waren er neergestreken in een wei. Beide keren mijn compacte fototoestel bij me, niet het aller-allerbeste, maar goed genoeg om impressies vast te leggen. Vandaag kon ik het beeld zelfs verder inzoomen.

Tijdens eerste tocht…

Tijdens de volgende tocht, heeeeeel veel bij elkaar!

Ingezoomd…

Ik vermoed vrij jonge ooievaars gezien de kleur van hun veren…

4 gedachten over “Ooievaars!

 1. Dag Els,
  Leuk hé die grote vogels zo dicht bij huis. Wij zagen ze verleden jaar op een akker in de wijk Heienbeek.
  Ooit, tijdens een fietsreis door Andalusië zagen we een ” zwerm” ooievaars in Los Barios net ten noorden van Gibraltar. Een zwerm echt waar, zeker duizend die daar verzamelden om de oversteek naar Afrika aan te vatten.
  Het was oktober. De omgeving was vervuild door de uitwerpselen. En toch zijn het mooie en interesante beesten
  Groet
  Hedwig

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk gezicht inderdaad, die grote vogels op de weilanden. Zij hebben een uitgesproken voorkeur voor het gebied Dorent tussen de Rekelstraat en de Zenne. Soms lijken ze te verbroederen met reigers, zo van grote jongens onder elkaar…
  Hilarisch is dan wel als er eentje neerstrijkt op een verlichtingspaal langs de N 1 !
  In de buurt van de tuinbouwschool te Vilvoorde heb ik ook kunstmatige nesten gezien (geplaatst door Provincie of Natuurpunt?). Het lijken wel galgen uit een schilderij van Brueghel.
  Groetjes,
  Rik.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s